English (UK)
Srijeda, 04 Rujan 2013 11:46

Meido Moore

Meido Moore Meido Moore

Sensei Meido Moore: Predsjednik i Glavni instruktor Shinjinkaija.
Meido Moore se počeo baviti borilačkim vještinama 1986. Njegov duhovni put ga je 1988.odveo u Indiju i Nepal gdje je proučavao meditaciju kod budističkih učitelja.

1990. majstor Aikida i Zena sensei Tenzan Toyoda ga je pozvao u Chicago gdje je trenirao kao uchideshi slijedećih šest godina. 1991.imenovan je za glavnog instruktora originalnog Shinjinkai dojoa. Sensei Moore je obavljao dužnost generalnog menađera i kasnijeg direktora sensei Toyodine organizacije Aikido Association of America i Aikido Association International. 10 godina je obavljao dužnost kao sensei Toyodin otomo (osobni pratilac), te je imenovan za Shindai seniora („majstorov pomoćnik“) što je najviša instruktorska titula koju je sensei Toyoda dodijelio. Služio je i kao dojo-cho (menadžer) Ryoshinkan dojoa, glavnog internacionalnog dojoa senseija Toyode. 1999. Sensei Toyoda odredio je sensei Moora i drugog uchideshija Marca Pandolfija za svoje nasljednike uz dodijeljenu im dužnost za prenošenje i čuvanje jedinstvenih tehnika i specijalne instruktorske metodologije. Kako bi ispunio svoju dužnost prema svom učitelju sensei Moore je 2002.osnovao Shinjinkai.
Od 1991.podučavao je Aikido na nekoliko stotina seminara, kampova, u Aikido školama, na sveučilištima ((Northwestern University, University of Chicago, DePaul University, Notre Dame), u korporacijama (Motorola),fitnes centrima i drugim ustanovama diljem SAD-a i Kanade, u Japanu, Engleskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Norveškoj, Švedskoj, Latviji, Grčkoj, Hrvatskoj i Bugarskoj. Podučavao je, kako u privatnom aranžmanu tako i u državnom, federalne, državne i lokalne policajce i ostale predstavnike zakona u SAD-u, kao i državne sigurnosne službe i anti-terorističke jedinice u Europi. U navedenim aktivnostima njegova poduka je bila fokusirana na primjeni tradicionalnih taktika kod modernog oružja, bilo da se radi o zadržavanju vatrenog oružja ili razoružavanju, hapšenju i stavljanju lisica. Njegova specijalna samoobrana za žene prikazana je u NBC-ovoj televizijskoj seriji Starting Over.
Danas podučava Aikido, Zen i Internal Training (Unutarnji trening) u svom sjedištu i na međunarodnom nivou. U Aikidu nosi rang rokudana (6 Dan) i certificiran je kao Aikido učitelj (Shidoin) od strane Shihana T.K.Chibe. Isto tako je i učenik klasičnih japanskih borilačkih vještina pod tutorstvom Senseija Kurode Tetsuzana. 2003. Sensei Moore se zaredio i posvetio Zen budističkoj tradiciji. Primio je inka shomei, priznanje kao 48.red generacije u Rinzai dharma liniji. Aktivan je kao učitelj u Daiyuzenji, Zen centar koji dijeli prostor sa Shinjinkaijem i imenovan je opatom Korinjija, ruralnog samostana blizu Madisona,Wisconsin.

Pročitano 1163 puta
   
© AIKIDO-TATAMI