English (UK)
Srijeda, 04 Rujan 2013 12:13

Tomasz Krzyzanowski

Tomasz Krzyzanowski Tomasz Krzyzanowski

Sensei Tomasz Krzyzanowski, predsjednik i glavni instruktor AAI-Poljske (6 Dan Aikikai).
Tomasz Krzyzanowski je započeo trenirati borilačke vještine u srednjoj školi. Prvo iskustvo s Aikidom imao je u 16.godini života. Aikido put nastavio je i za vrijeme studija u Varšavi. 1991. pozvan je od strane AAA

(Aikido Association of America) na 3-mjesečni trening kod Shihana Fumio Toyode (predsjednik i glavni instructor AAA) u Chicago , SAD. 1991. položio je Shodan test (1 Dan) i završio kurs za Aikido instruktore. Narednih godina redovito je putovao u svrhu treninga u SAD, Japan i druge europske zemlje, te položio slijedeće Dan testove (1995 – 2 Dan, 1997 – 3 Dan, 2001 – 4 Dan). 1996.preselio se u Olsztyn, otvorio Seidokan dojo i osnovao Aikido Savez . Iste godine odlučio se profesionalno baviti Aikidom. Za desetu obljetnicu AAI-Poljske završio je gradnju Masa Katsu Dojoa, koji je danas sjedište AAI-Poljske. AAI-Poljska rapidno raste i trenutno broji 40dojoa u Poljskoj. U siječnju 2007.za priznanje svog rada, širenje i razvoj Aikida sensei Krzyzanowski promoviran je u 5 Dan, a 2013.u Rokudan (6 Dan). Danas putuje i podučava Aikido diljem svijeta (Hrvatska, Slovenija, Grčka, Rusija, Litva, Latvija, Švedska, SAD). Vodi tečajeve samoobrane i taktičke primjene Aikida za potrebe policije, granične policije, BOR-a, sigurnosnih službi, kao i relaksaciju i meditaciju.

 

AAI-Poljska
Začetak AAI-Poljske (Aikido Association International) bio je davne 1991. kada je Shihan Fumio Toyoda (predsjednik i glavni instruktor AAA – Aikido Association of America) prvi put pozvao senseija Tomasza Krzyzanowskog na 3-mjesečni trening u glavno sjedište AAA u Chicago. Od tada je sensei Krzyzanowski posjećivao USA svake godine. U travnju 1996.Shihan F.Toyoda posjetio je Varšavu. Za vrijeme njegovog boravka u Poljskoj formalno je osnovana AAI-Poljska. Učvršćena je suradnja s Shihanom F.Toyodom i svake godine je sensei Toyoda održavao seminare u Olsztynu i drugim dojoima u Poljskoj sve do svoje smrti. Istovremeno su i drugi poznati iskusni Aikido majstori posjećivali Poljsku. 90-ih je uspostavljen kontakt s Aikido Kobayashi Dojom, što je rezultiralo bliskim kontaktom s domovinom Aikida. 2006. za desetljetnicu AAI-Poljske završena je izgradnja Masa Katsu Dojoa u Olsztynu, koji je ujedno i sjedište AAI-Poljske. Ime je dobio od Shihana Yasuo Kobayashija (8 Dan), jednog od direktnih učenika O`Senseija Morihei Ueshibe.
Uz Shihana Toyodu mnogi drugi iskusni instruktori iz Japana, SAD-a i Europe posjetili su Poljsku, uključujući Shihana Yasuo Kobayashija, Shihana Kazuo Igarashija, senseija J.Nakayamu, senseija H.Kobayashija, senseija A. Satoa, senseija U.Aldenklinta, senseija H.Tajiria, senseija K.Moora, senseija S.Koyanagija, senseija G.Koliopoulosa i mnoge druge. U Poljskoj 40 dojoa egzistira pod okriljem AAI-Poljske, koja isto tako aktivno surađuje s mnogim svjetskim organizacijama i dojoima iz Japana, SAD-a, Europe i Azije.

Pročitano 1265 puta
Više u ovoj kategoriji: « Meido Moore
   
© AIKIDO-TATAMI